Vandaag een verplaatsing naar Echt Brecht. De te kloppen ploeg in onze reeks zo blijkt uit hun resultaten in deze competitie: 10 gewonnen matchen, 1 match gelijk en 1 match verloren. Slechts 12 man voor deze verre verplaatsing. We vertrokken iets later als voorzien waardoor we ons moesten haasten om op tijd aan te komen naast de sporen in Brecht. De Cis deed nog een extra effort om tijd te winnen en nam met zijne 4x4 een binnendoor door de wei van een Brechtse boer. Uiteindelijk kwamen we net op tijd aan. De scheidsrechter wou niets weten van een kwartier uitstel en dus moesten er velen zonder opwarming aan de wedstrijd beginnen.

Het Zegbroek begon ook zonder opwarming sterk aan de wedstrijd en in de eerste 20 minuten was het balbezit dan ook voornamelijk voor de bezoekers. Uitgespeelde kansen waren er niet. Tot Nick op het kwartier na een knappe individuele actie op goal kan schieten. De keeper van Echt Brecht staat paraat. Onze tegenstrever begint de bal beter rond te spelen en het spel gaat nu snel op en neer. Echt Brecht toont zich voor doel efficiënter als het Zegbroek en weet wel te scoren wanneer een tegenstrever moederziel alleen aan de tweede paal de bal kan binnentikken. Nog geen 5 minuten later mag de kapitein van Brecht alleen op doel afgaan en werkt deze fraai af met buitenkantje rechts. Op corner wordt het nog 3-0 wanneer de bal niet weg geraakt uit de kleine baklijn en een tegenstrever bij de pinken is om de bal binnen te werken.

Na de rust blijft Shaggy omwille van een pijnlijke enkel langs de kant. Michiel komt hem vervangen. Ook in de tweede helft is het een evenwichtige partij maar toch is het opnieuw Echt Brecht dat weet te scoren nadat een speler vanuit buitenspel mag doorgaan. Maar ook langs onze kant zijn er enkele kansen te noteren wat resulteert in de 4-1 na een afstandsschot van Sven Vdb. In de 70ste minuut een corner voor Echt Brecht waarbij Sven H de bal in de voeten van een tegenstrever wegwerkt die eenvoudig kan binnentikken. Ook Jeffrey pikt zijn goaltje nog mee net voor affluiten. Eindstand: 5-2.

Een verdiende zege voor Echt Brecht met licht overdreven cijfers. Volgende week moeten we weer vol aan de bak want dan komen de heren van het Vervolg naar Vorselaar afgezakt. Allen op post!