Super Sunday! Voor de topper tegen Turnhout 72 stonden de verwachtingen hoog gespannen. Onze doelman zou bij winst immers trakteren met een vat bier. Een betere motivatie kennen we niet bij ’t Zegbroek. Het veld lag er prima bij en het was bewolkt maar droog bij een aangename 7°C. Aan het weer zou het niet liggen want dit is natuurlijk uitstekend voetbalweer.

Het Zegbroek kon voor deze match rekenen op een fabuleuze selectie, met tal van sterkhouders. We begonnen sterk aan de match. Er werd goed gejaagd en de bal ging goed rond. Na 5 minuten kon Wouter zich langs rechts goed doorzetten en de achterlijn halen. Hij bracht de bal hard voor over de grond richting penaltypunt. Wannes kwam goed inlopen en schoot het leer, met links nog wel, mooi in het zijnetje, 1-0 ! Na een eerste doelpunt is het altijd uitkijken voor een snelle tegentreffer, maar Dave en Jeff stonden sterk te verdedigen. Dave ruimde als vanouds veel ballen weg en Turnhout 72 kwam niet direct tot uitgespeelde kansen. Ook Tim stond attent te keepen en voetbalde goed mee. De volgende grote kans was wederom voor ons. Wouter bleef goed doorjagen op de keeper, die de bal ontzette op het lichaam van Wouter. De bal dwarrelde traag maar zeker rakelings naast.

We bleven uitgaan van eigen kunnen en de kansen bleven komen. Kurt en Ive werden beiden al eens onterecht teruggefloten voor buitenspel, maar even later was het dan toch weer prijs. Wouter zette een bal van rechts voor en gedragen door de wind vloog deze richting kruising. De keeper pakte uit met een prima redding en duwde de bal in corner. Wannes bracht deze hoekschop goed voor en Dave deed de bal met een buffelstoot in doel verdwijnen, 2-0 ! Kort nadien konden we nog een schot van Wouter en een “mottige schwalbe” van Jeffrey noteren. En Vads had hoofdpijn. Na een half uur spelen werd een speler van ons foutief afgestopt op de helft van Turnhout 72 en Jeff zette zich klaar voor de vrije trap. Kurt dook goed op in de rug van de defensie en kopte de bal van dichtbij pal op de keeper. Terwijl ze beiden op zoek waren naar de bal dwarrelde deze rustig in doel, 3-0 ! Kort daarna stuurde Sven VDB met een magistraal lobje Wouter in de diepte, die alleen op de keeper af kon en beheerst afwerkte, 4-0 ! Meteen ook de ruststand.

Turnhout 72 kwam iets scherper uit de kleedkamers. Na een tiental minuten werden we vanachter gepakt op offside. De spits nam de bal met de arm mee en werd dan foutief afgestopt door Tim. De scheidsrechter legde de bal op de stip, terwijl Tim goed wegkwam zonder kaart. De penalty werd benut en zo stond het 4-1. De match gaat daarna verder op het scherp van de snee, de duels worden bitsiger en hier en daar zijn er enkele kleine opstootjes. Kurt en Vinny kregen nog enkele uitstekende mogelijkheden maar we stootten telkens op de keeper van T72. Na 25 minuten in de tweede helft haalt Dave een “doorgebroken” speler neer, terwijl we Vinny en Sven nog als backup hadden. Onbegrijpelijk maar waar, terwijl dit altijd een gele kaart is grijpt de scheidsrechter direct naar zijn achterzak en trekt rood. Dave moet gedesillusioneerd het veld verlaten. We vermoedden dat dit wel eens een compensatiekaart kon zijn voor de fout van Tim die onbestraft bleef. Hoe dan ook moesten we nog een kwartier verder met z’n tienen. Terwijl je zou verwachten dat T72 alles op alles zou zetten was het het Zegbroek dat het eerst tot een nieuwe kans kwam. Ive zet op de counter goed door en Kurt kan de aflegger simpelweg binnen tikken. 5-1 en match gespeeld !

Na een uitstekende collectieve prestatie pakken we de volle buit : 3 punten, een 5e plaats in het klassement en een vat bier van Tim. Volgende week volgt de topper in Brecht, waar we terug ons beste niveau zullen moeten halen, willen we punten rapen. We gaan in ieder geval ons best doen om het hen zo lastig mogelijk te maken. Iedereen present!

Opstelling: Tim, Sven H., Dave, Jeffrey, Vinny, Wouter, Kurt (Brambo), Wannes, Shaggy, Sven VDB, Ive.

Verslag: Domien