Op de vierde speeldag van de nu reeds historische voetbaljaargang 2013-2014, namen de helden van VK Zegbroek het op tegen Zondereigen. Zondereigen, de regerende kampioen en zoals altijd titelfavoriet was niet overtuigend gestart aan de competitie. Onze roodhemden waren dat wel en stonden met het maximum van de punten dan ook vooraan in het klassement.

Het Zegbroek begon dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd, en hoewel we de bal de eerste minuten aan de bezoekers gunden waren er nog geen 5’ gespeeld toen onze man-in-vorm Ive met een solo actie de volledige Zondereigenverdediging in de wind zette en bal beheerst in de hoek plaatste. De wortel – die beloofd had om zijn favoriete bananenpak aan te trekken bij winst – voelde de bui al hangen. De bezoekers mekkerden zoals geiten op de scheids en dit had zn invloed, iets later keek onze doelpuntenmaker aan tegen een geel karton.

Lang kon het Zegbroek echter niet dromen want na een actie over de rechterkant vloog er een kanonskogel naast Tim, goal 1-1. En niet veel later kwamen we goed weg: een slecht weggewerkte vrije trap bleef hangen en viel voor de voeten van de tegenstander en die knalde de bal vanop 1m richting goal. Terwijl iedereen de bal al binnenzag  ranselde den Tim de bal zowaar uit z’n goal, wereldsave! Niet veel later onderschepte onze middenvelder de bal en zette Ive alleen voor de keeper, maar ook in twee tijden leverde deze reuzekans geen doelpunt op.  Bij de volgende kans ging de Zondereigense spits richting doel, gelukkig stond den Huysmans nog in de weg, aanval afgebroken en een geel karton was het resultaat. We naderden de rust en onze kapitein geprikkeld na een weekje bankzitten, bleef aandringen wat balbezit opleverde en na samenspel met de Wannes lag de weg naar de goal open, maar de scheids had off-side gezien. Net voor de rust werden we nog koud gepakt, op deze warme septemberdag. Ne klutsbal na ne corner werd tegen de netten gewerkt. En mogelijk nog erger ook Dave, bezig aan een sterke match viel gebleseerd uit. We wensen hem niet alleen een gelukkige verjaardag maar ook veel beterschap via deze weg.

In het begin van de tweede helft werden we gesteund door het steeds toenemende publiek, ondertussen waren er al een twintigtal toeschouwers. Toch waren het de bezoekers die de bal tegen de netten prikten, 1-3.  Bovendien waren ze ook nog eens gevaarlijk op de counter waardoor den Tim de bal raakte net buiten de zestien, vrijtrap en een geel karton. Vanaf toen namen we de touwtjes in handen zonder dat het grote kansen opleverde. De bezoekende spits dribbelde op de counter nog onze halve verdediging, gelukkig was Boeckx er nog die geen seconde twijfelde om de aanval af te breken. Ook de scheids twijfelde geen seconde, gele kaart. De steriele druk bleef aanhouden maar er veranderde niets meer aan de score.  Eindstand 1-3, het eerste puntenverlies voor onze jongens.

De helden op het plein: Tim, Vinnie (Nick), Wannes, Dave (Pieters), Huysmans, Wouter, bijna-banaan Wortel (Boeckx),  Domien (Sander), Sven VDB, Ive, David; andere helden: Jeffrey, Velde, Cambre jr & Wim.

Volgende week spelen we uit bij het Hemeltje. De volgende thuismatch 29/9 tegen de Breugeltjes supporters op post!

Verslag: Bram Boeckx