Dit weekend stond wederom een thuismatch op het programma, ditmaal tegen Unitas B. Na de eerste overwinning van vorige week gingen we voluit voor de 6 op 6.

De eerste helft ging behoorlijk gelijk op. Er was veel inzet langs beide kanten, maar tot écht uitgespeelde kansen leidde dit niet. Unitas B kon enkel dreigen via een vrije trap. Tim moest het verschroeiende schot lossen, maar kon zich met een tijgersprong en met gevaar voor eigen leven toch nog op de bal werpen, net voor een speler van Unitas B er z’n voet tegen kon zetten. Bij het Zegbroek kwam de laatste pass er niet uit en dus bleven de kansen beperkt tot wat afstandschoten. Net als vorige week gingen we de rust in met een brilscore : 0-0 .

Tijdens de rust en kort na het begin van de tweede helft voerde trainer Van Tendeloo enkele wissels door, verse krachten die wel eens het verschil konden maken. En dat loonde! We begonnen beter te spelen, wonnen de meeste duels en toonden veel grinta. Gesteund door het talrijk opgekomen publiek domineerden we de tweede helft, terwijl de spelers van Unitas B duidelijk door hun krachten heen zaten. Er was constant dreiging, met afstandsbommen van Sven H. en Vinnie H. De keeper van Unitas B liet zien waarom hij bij z’n trainer eerste keus was, en pakte uit met enkele goeie saves. Jeffrey werd nog eens magistraal in de diepte gestuurd, maar werd onterecht afgefloten voor offside. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel ging eindigen, maar 10 minuten voor tijd kwam dan toch het verlossende – en terechte – doelpunt ! De keeper van Unitas B kon een zoveelste schot op doel niet klemmen, en spits Ive V.B. stond op de goeie plaats om de bal in doel te duwen. De ontlading was enorm! Unitas B probeerde nog een slotoffensief op gang te zetten, maar het was duidelijk dat ze door hun beste krachten heen zaten. Zegbroek kwam dan ook nooit meer in de problemen en speelde de match heel matuur uit.

Een tweede overwinning, een 6 op 6 en een derde plaats in het klassement ( met een match minder gespeeld ) zijn het gevolg van deze topprestatie! Volgende week terug iedereen massaal op post voor de match tegen Zondereigen met als inzet : een 9 op 9 en een hele dag in een bananenpak voor Bart W !

Opstelling : Tim, Vinnie, Dave, Sven H, Bram (Michiel), Wouter, Wannes (Jeffrey), Velde(Sven VDB), David, Sander, Ive --- Niet ingevallen: Bart W, Wim VT, Domien, Pieters

De top 3 voor de gouden schoen: Ive (53 ptn), Dave (45 ptn) en Vinnie (32 ptn)

Verslag: Domien