Vk Zegbroek - Kleine Gammel

Eindelijk! Vandaag was het zover, de start van het nieuwe seizoen voor VK Zegbroek. Het seizoen 2013-2014 is een seizoen met hoge verwachting. De huidige spelerskern werd behouden en uitgebreid met enkele nieuwe talenten. Daardoor wordt de lat dit seizoen hoger gelegd en mikken we op een plaats in de eerste kolom. De eerste wedstrijd was tegen de mannen van Kleine Gammel. Vorig jaar geëindigd op de zesde plaats, een ploeg met veel torens en dus sterk in de lucht. Laat dit nu net één van de zwaktes zijn van het zegbroek.

We hadden zoals bijna elk jaar een brede kern voor de eerste match van het seizoen. 17 spelers, waarvan er slechts 16 op de feuille mochten. Wim Van Tendeloo offerde zich op om voor deze wedstrijd te passen. De eerste helft was vrij gesloten met weinig kansen langs beide kanten. Twee kansen konden we noteren voor het zegbroek. Na een mooie combinatie kwam de bal tot bij Wouter, maar zijn schot ging over. Ook Sven VDB kreeg een kans vanuit scherpe hoek, maar trapte naast. We gingen rusten met een brilscore.

In het begin van de tweede helft kwam nieuwkomer Ive Van Bouwel in de ploeg, hij verving de Velde die er een goede eerste helft had op zitten. De tweede helft was minder goed als de eerste, Kleine Gammel was de betere ploeg en kwam ook bijna op voorsprong. Eerst een schot van net buiten de zestien die op de paal belandt, daarna een corner die op de lat gekopt werd. Toch was het VK Zegbroek dat op voorsprong kwam, een mooie voorzet van Jeffrey werd weliswaar met de borst in doel geduwd door Ive. 1-0! Tien minuten voor tijd scoorde het Zegbroek opnieuw. Jeffrey was nu de afwerker, maar de bal werd (al dan niet onterecht) afgekeurd wegens buitenspel. We konden de 1-0 vasthouden, en pakte meteen de eerste drie punten van het seizoen!

We onthouden uit deze match: de eerste clean-sheet van onze scherpogende doelman, het knappe wederoptreden van de Vinnie, de goeie invalbeurt van Sander, de meerwaarde van nieuwkomer Ive en de rest van de ploeg dat er hard voor geknokt heeft!

Zondereigen verloor opnieuw, en het bananenpak voor de Wuyts komt steeds dichterbij!

Opstelling: Tim, Vinnie (Sander), Jeffrey, Sven H, Wouter, Michiel (Bram B), Bart W, Wannes, David, Velde (Ive), Sven VDB ---- Niet ingevallen: Dave & Domien (lichte blessures)

De top3 voor de gouden schoen: Jeffrey (58 ptn), Wannes (32 ptn), Vinnie (31 ptn)