De heropstanding!De Heropstanding

Slecht. Héél slecht. Zo voelde Wannes zich op deze vroege gure zondagochtend. Zó slecht zelfs dat hij zichzelf naar de bank verwees, al zou het kunnen dat het hoge spelersaantal daar ook wat mee te maken had. Er dienden zich immers 20 voetballers aan voor deze geladen match. En zo slecht als Wannes zich voelde, zo slecht begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste 10 minuten werden we van het kaske naar de muur gespeeld. De snelle spits van Westmalle werd tweemaal randje buitenspel de diepte ingestuurd en legde de bal telkens naast de onfortuinlijke Tim in doel. Even later legde een andere speler van Westmalle vanop 25 meter aan en de bal verdween magnifiek onder de lat in doel. En zo stond het plots 3-0 na 10 minuten spelen. Stilletjes aan begonnen we beter te spelen en kwamen we beter in de match. Dit resulteerde nog niet direct in super kansen, aangezien de laatste pass er net niet uitkwam. Nét voor we de rust ingingen kon Kurt echter diepgaan op een steekbal en werd door de keeper van Westmalle neergehaald in de 16. Jeffrey zette de penalty feilloos om. Een belangrijke goal om met het nodige vertrouwen en het gevoel dat het nog kon de rust in te gaan.

Voor de start van de tweede helft werden er enkele nieuwe krachten ingesmeten om het tij te doen keren. En dat loonde. Door pareltjes van Vinnie en Wuyts stond het al gauw 3-3. We voelden dat we beter waren en drukten door. Een 4e goal van het Zegbroek werd nog afgekeurd, maar even later stond het – op aangeven van een sterk ingevallen Michiel – dan toch 3-4 door een goal van Sven VDB. Westmalle kon hier niks meer tegenover zetten en nét voor affluiten kon Sven VDB de score nog uitdiepen tot 3-5. De opluchting was groot.

Er was ook nog een vuile tackle op interim kapitein Bart Wuyts. Een tegenstander schatte de situatie verkeerd in waardoor deze te laat kwam en stevig doorging op de enkel van de Wuyts waardoor deze de wedstrijd vroegtijdig moest staken. Een jammerlijk voorval in een anders zeer sportieve match tegen een faire ploeg.

Opstelling: Tim, Vinnie, Dave, Wuyts (Karel), Dries, Maarten (Nick DC), Jeffrey, Kurt, Domien(Michiel), Nick(Sven VDB), Ive.